Google Merchant Center Next

Door Bekas Ilias Geplaatst op 16 jan. 2023 Onderwerp Google Ads
Google Merchant Center Next is een nieuwe en vereenvoudigde versie van Merchant Center. Het is een platform van Google waarmee bedrijven hun producten kunnen beheren en promoten via Google Shopping en andere Google-services. Dit platform maakt het voor bedrijven gemakkelijker om hun online aanwezigheid te vergroten, meer klanten te bereiken en hun online winkel efficiënter te beheren. Via Merchant Center Next kunnen bedrijven makkelijker hun producten tonen op Google. Dit platform wordt voortdurend verbeterd en er worden steeds weer nieuwe functies aan toegevoegd.

WooCommerce

WooCommerce is een webshop plugin voor WordPress waarmee je eenvoudig producten en diensten op je WordPress website kunt verkopen. Met Google Merchant Center Next kun je op diverse manieren producten toevoegen aan Google. Je kunt dit ook doen door WooCommerce te koppelen aan je Merchant Center. Op deze manier kun je je producten blijven beheren op WooCommerce en ze worden daarmee automatisch toegevoegd aan Google. Er worden geen wijzigingen in je WooCommerce-account aangebracht door deze koppeling. Deze functie is beschikbaar voor bedrijven die al gebruik maken van WooCommerce. Een groot voordeel is, het wordt automatisch geüpdatet op basis van de koppeling.

Hoe koppel je een Google Merchant Center Next gebruiker?

Het koppelen van een Google Merchant Center Next gebruiker is een eenvoudig proces dat binnen enkele minuten kan worden voltooid. Door de gebruiker te koppelen, kunnen gebruikers producten uploaden naar Google Shopping en deze producten aanbieden aan klanten via verschillende Google-diensten, zoals Google Zoeken en Google Afbeeldingen. 

Om te beginnen moet je naar merchants.google.com gaan en inloggen op je account. Eenmaal ingelogd, kun je aan de linkerkant van het scherm een navigatiemenu vinden. Klik op ‘Uw bedrijf’ om toegang te krijgen tot de instellingen voor jouw bedrijf.

Op de pagina van ‘Uw bedrijf’ kun je vervolgens op ‘Mensen en toegang’ klikken.

Daar krijg je de optie om een nieuwe gebruiker toe te voegen. Klik op ‘+Gebruiker toevoegen’ en vul het gewenste e-mailadres in.

In het volgende scherm kun je de gebruikerstoegang en e-mailmeldingen instellen. Onder het kopje ‘Gebruikerstoegang’ moet je ervoor zorgen dat het selectievakje ‘Beheerder’ is aangevinkt als je de nieuwe gebruiker de mogelijkheid wil geven om het Google Merchant Center Next account te beheren. Onder het kopje ‘E-mailmeldingen’ kun je ervoor kiezen om alle selectievakjes uit te zetten om onnodige e-mailmeldingen te voorkomen.

Klik vervolgens op de knop ‘Gebruiker toevoegen’ links onderin het scherm om de nieuwe gebruiker toe te voegen. Als alles goed is gegaan, zou je nu het nieuwe account moeten zien op de lijst van gebruikers met toegang tot jouw Google Merchant Center Next account. 

Dat was het! Je hebt zojuist succesvol een Google Merchant Center Next gebruiker gekoppeld. Als je meer wil weten over dit proces, kun je onze instructievideo bekijken.

Bij MediaTrend zijn we toegewijd aan jouw succes. Onze team van experts staat altijd klaar om je te assisteren bij elke stap, van strategieontwikkeling tot implementatie. Met onze uitgebreide diensten en persoonlijke benadering zorgen we ervoor dat jouw bedrijf nieuwe hoogten bereikt. Wij helpen je graag verder op de weg naar succes.

Bekas Ilias
Performance Marketeer & Webdeveloper bij MediaTrend
Ontmoet Bekas, een expert in digitale marketing en webontwikkeling gevestigd in het pittoreske Heiloo. Als Performance Marketeer en Webdeveloper bij MediaTrend heeft hij zich toegelegd op het optimaliseren van Google Ads-campagnes en het ontwikkelen van functionele websites. Naast zijn technische kwaliteiten is hij een uitstekende communicator en teamspeler. Met zijn brede scala aan vaardigheden is hij een waardevolle aanwinst voor het MediaTrend-team.
Zoekmachine Optimalisatie
De totale zichtbaarheid is met ruim 200% gestegen
Tintstore
Conversie Optimalisatie
Het aantal aankopen per klant is met ruim 85% gegroeid
SprayTan Solutions
Online Adverteren
Er is meer dan 200% omzet groei gerealiseerd binnen 3 jaar tijd
Vos Koffie

Ik help jouw bedrijf naar de top!

Igor, Online marketing consultant
Doe binnen 2 minuten onze gratis online groei analyse en kijk hoe we samen jouw doel kunnen bereiken!