6 tips voor succesvolle Facebook advertenties

Door Damian Offenberg Geplaatst op 22 jul. 2022 Onderwerp Social media
Bij het opzetten van effectieve en succesvolle Facebook-advertenties is het belangrijk om met meerdere zaken rekening te houden. Zo is het nodig om goed op de hoogte te zijn van het advertentiebeleid van Facebook, dat valt onder het moederbedrijf Meta, om te voorkomen dat je advertenties worden afgekeurd. Ook is het slim om duidelijke doelen voor je bedrijf te stellen en je doelgroep goed in kaart te brengen. Natuurlijk zijn er nog meer factoren die meespelen bij het succes van je advertenties. Wij staan klaar om je handige tips te geven voor het succesvol maken van je Facebook-advertenties. Lees dus snel verder.

1. Het advertentiebeleid bij Facebook-advertenties 

Het is van groot belang om op de hoogte te zijn van het advertentiebeleid van Facebook. Als je veel tijd hebt geïnvesteerd in het maken van je Facebook-advertenties, wil je natuurlijk niet dat ze worden afgekeurd omdat ze niet aan de regels voldoen. Er zijn verschillende redenen waarom een advertentie afgekeurd kan worden, dus neem zeker even de tijd om het advertentiebeleid van Facebook door te lezen.

2. Bepaal je doelstelling voor je Facebook-advertenties 

Identificeer eerst het pijnpunt of het probleem dat je voor de klant wilt oplossen. Zodra dat duidelijk is, kun je de doelstelling voor je Facebook-advertentie formuleren. Wil je meer verkopen genereren, de naamsbekendheid vergroten, of misschien meer verkeer naar je website leiden, etcetera?

Facebook categoriseert doelstellingen in de volgende drie fasen:

Ten eerste: Awareness

 • Brand awareness

 • Reach

Daarna: Consideration

 • Traffic

 • Engagement

 • App Installs

 • Video Views

 • Lead Generation

 • Messages

Tot slot: Conversion

 • Conversions

 • Catalog Sales

 • Store Traffic

3. Definieer zorgvuldig je doelgroep

Een nauwkeurige omschrijving van je doelgroep is cruciaal voor het succes van je Facebook-advertenties. Hier zijn enkele variabelen waarop je zou moeten letten:

Locatie-gericht adverteren is mogelijk door de locatie van je doelgroep in overweging te nemen. Als je bijvoorbeeld een lokaal restaurant bezit, is het niet efficiënt om landelijk te adverteren. Richt je in plaats daarvan op een straal van maximaal 15 kilometer rondom je restaurant. Voor webshops kan een landelijke advertentiestrategie echter wel relevant zijn.

Leeftijd

Vraag jezelf af welke leeftijdsgroep je wilt bereiken. Richt je je op een jongere of juist een oudere doelgroep? Met deze informatie kun je je advertentiestrategie fijner afstemmen.

Geslacht 

Gebruik analysetools zoals Google Analytics om inzicht te krijgen in het geslacht van je websitebezoekers. Als bijvoorbeeld 80% van je bezoekers vrouwelijk is, overweeg dan om je Facebook-advertenties op vrouwen te richten.

Interesses

Specificeer je doelgroep op basis van hun interesses. Hiermee kun je bepaalde groepen mensen in- of uitsluiten om je campagne te optimaliseren.

Talen 

De taalinstellingen kunnen ook invloed hebben op wie je advertenties ziet. Houd er rekening mee dat veel mensen hun Facebook in het Engels hebben ingesteld. Als je specifiek een Nederlandstalig publiek wilt bereiken, is het raadzaam om ook Engels als taaloptie te overwegen.

4. Kies een sterke Call-to-Action

Een goede Call-to-Action (CTA) is cruciaal voor het succes van je Facebook-advertentie. Het moet de kijker aanzetten tot directe actie. Gebruik duidelijke en actieve taal zoals "Koop Nu" of "Download Hier". Overweeg ook urgentie toe te voegen, bijvoorbeeld "Alleen Vandaag 20% Korting". Test verschillende CTA's om te zien wat het beste werkt voor jouw doelgroep.

5. Optimaliseer de landingspagina voor effectieve Facebook-advertenties

Een goed ontworpen landingspagina is essentieel voor het succes van je Facebook-advertenties. Zorg ervoor dat de inhoud van de landingspagina nauw aansluit bij de boodschap in je advertentie. Als er een mismatch is tussen de advertentie en de landingspagina, is de kans groot dat bezoekers snel weer vertrekken. Dat is niet alleen zonde van de klik, maar kan ook je conversieratio negatief beïnvloeden. Besteed dus voldoende aandacht aan het optimaliseren van je landingspagina om de gebruikerservaring te verbeteren en je advertentiedoelen te behalen.

6. Facebook advertenties testen 

Het belang van testen in een Facebook-advertentiecampagne kan niet genoeg worden benadrukt. Zonder testen vlieg je blind, en dat kan een kostbare fout zijn. Maar wat kun je allemaal testen voor het beste resultaat?

A/B-testen 

A/B-testen is een populaire en bewezen methode die marketeers gebruiken om de effectiviteit van verschillende elementen van een advertentie te meten. Zorg ervoor dat je één variabele per keer test - of dat nu de afbeelding, de titel of de call-to-action is - om heldere inzichten te krijgen.

Verschillende tekstvarianten 

Speel met verschillende soorten teksten om te ontdekken wat het meeste impact heeft. Overweeg bijvoorbeeld het testen van verschillende call-to-actions, zoals 'Koop nu' in vergelijking met 'Ontdek meer', om te zien welke de meeste clicks genereert.

Doelgroep aanpassen 

Is een brede doelgroep of een niche benadering het beste voor jouw product of dienst? Voer tests uit om dit te ontdekken. Probeer verschillende demografische en geografische instellingen en kijk welke het beste converteert.

Beeldmateriaal testen 

Afbeeldingen en video's spelen een grote rol in het trekken van de aandacht. Test daarom verschillende soorten media. Een split-test tussen een productfoto en een lifestylefoto kan bijvoorbeeld onthullen welke stijl het beste resoneert bij je doelgroep.

Analyse van resultaten 

Naast de click-through-rate (CTR) en conversieratio, zou je ook moeten kijken naar de tijd die gebruikers doorbrengen op je landingspagina. Dit kan waardevolle inzichten bieden in de effectiviteit van je pagina en waar er ruimte is voor verbetering.

Het voortdurend monitoren van KPI's 

Key Performance Indicators (KPI's) zoals kosten per klik (CPC), kosten per acquisitie (CPA) en return on ad spend (ROAS) geven je inzicht in hoe goed je advertentie presteert. Het continue monitoren en aanpassen op basis van deze KPI's is essentieel voor het optimaliseren van je campagne.

Door deze aspecten uitvoerig te testen, krijg je een compleet beeld van wat werkt en wat niet. Zo kun je je campagne voortdurend verfijnen voor het beste resultaat.

Ga aan de slag met Facebook advertenties

Met de bovenstaande richtlijnen ben je goed uitgerust om te starten met je Facebook-advertenties. Wat wel belangrijk is, is dat je ze continu blijft monitoren voor het beste resultaat. Dit neemt natuurlijk wel veel tijd in beslag, tijd die jij als ondernemer waarschijnlijk liever steekt in het ondernemen. Daarom nemen wij deze klus graag voor jou uit handen. Onze specialisten zijn gecertificeerd door Facebook wat betekent dat zij alle ins- en outs van Facebook kennen om voor jou de best converterende advertenties op te zetten. 

Damian Offenberg
Performance Marketeer bij MediaTrend
Ontmoet Damian: ooit een senior expert bij Meta en nu een stralende ster in het team van MediaTrend, gespecialiseerd in Meta-advertising. Vanuit zijn basis in Alkmaar werkt hij aan allround marketinginitiatieven en helpt hij bedrijven hun online aanwezigheid te optimaliseren.
Online Adverteren
Er is meer dan 200% omzet groei gerealiseerd binnen 3 jaar tijd
Vos Koffie
Conversie Optimalisatie
Het aantal aankopen per klant is met ruim 85% gegroeid
SprayTan Solutions
Zoekmachine Optimalisatie
De totale zichtbaarheid is met ruim 200% gestegen
Tintstore

Ik help jouw bedrijf naar de top!

Igor, Online marketing consultant
Doe binnen 2 minuten onze gratis online groei analyse en kijk hoe we samen jouw doel kunnen bereiken!