Facebook Adverteren

Adverteren op Facebook voor targeting en versterking van jouw strategie. Met als doel het verhogen van conversies en vergroten van de merkbekendheid.

Wat is een Facebook campagne? 

Facebook adverteren biedt de mogelijkheid om betaalde posts op Facebook te delen en advertenties in verschillende formatten in de timeline van je doelgroep te tonen. Facebook advertenties zijn een ideale manier om rechtstreeks jouw specifieke doelgroep te bereiken, zelfs zonder dat zij actief op zoek zijn naar jouw product of dienst. Het is niet alleen een effectieve manier om je product of dienst te verkopen of naamsbekendheid te vergroten, maar ook om verkeer en leads te genereren. Met de kracht van dit sociale mediaplatform, krijg je de optie om heel specifiek targeten op basis van gebruikersfactoren.

Advertenties op Facebook kunnen bestaan uit diverse soorten content zoals tekst, afbeeldingen, video's, carrousels en meer. Deze content kan worden weergegeven in de nieuwsfeed van een gebruiker, in Verhalen of als gesponsorde posts. Facebook biedt ook sterke analytische tools aan, zodat onze marketeers het bereik, de betrokkenheid, de effectiviteit en het succes van je advertenties kunnen meten en hierop kunnen sturen. Zo wordt jouw marketingstrategie steeds weer verfijnd en verbeterd.

Ontdek wat MediaTrend voor jouw bedrijf kan betekenen!

Met onze gratis online groei analyse kijken we samen met jou welke expertises er nodig zijn om jouw doel te bereiken.
Gratis Groeiadvies Meer informatie

Waar zet ik een Facebook advertentie voor in?

Het gebruik van Facebook-advertenties is een krachtig hulpmiddel die voor verschillende doeleinden ingezet worden. Een voorbeeld hiervan is dat het helpt bij het vergroten van de naamsbekendheid, aangezien je via dit platform je merknaam door middel van een bericht aan een breed publiek kunt presenteren. Het bereik potentieel van het medium is enorm, door de miljarden gebruikers van Facebook. Daarnaast biedt het een ideale manier om specifieke producten of diensten te promoten, wat kan leiden tot een toename van de belangstelling en de verkoop.

Een ander belangrijk aspect van Facebook-advertenties is het vermogen om specifieke doelgroepen te bereiken. Dankzij de geavanceerde targeting-opties kunnen jouw advertenties getoond worden aan specifieke demografische groepen, mensen met bepaalde interesses en mensen op bepaalde locaties. Dit stelt je in staat om een zeer gerichte marketingstrategie uit te voeren, wat kan leiden tot meer website bezoekers en meer conversie.

Facebook-advertenties zijn ook zeer effectief voor leadgeneratie. Ze kunnen worden gebruikt om potentiële klanten via een link naar je website te leiden, ze te betrekken bij je content of ze aan te moedigen om zich aan te melden voor nieuwsbrieven, productdemonstraties en meer. Bovendien is Facebook een waardevol platform voor retargeting doeleinden. Door advertenties te richten op mensen die al interactie hebben gehad met je merk, zoals het bezoeken van je website, kun je ze de stap laten zetten om actie te ondernemen en uiteindelijk betalende klanten te worden.

Zonder Facebook marketing mis je de helft
- Damian, Performance Marketeer

Facebook Ads door MediaTrend

Onze marketeers hebben veel ervaring met het adverteren op het platform van Facebook en Instagram (Meta). Wij helpen graag met het instellen van de juiste doelgroepen, gebaseerd op factoren die van invloed kunnen zijn. Denk hierbij aan geografische locatie, leeftijd, geslacht, interesse en gedrag. Daarnaast testen we de campagnes in de vorm van verschillende teksten en afbeeldingen, om zo de campagnes te verbeteren en voeren we concurrentieanalyses uit.

Facebook Advertising uitbesteden bij MediaTrend betekent dat we aan het begin aan de slag gaan met een analyse van je wensen en behoeften. Door te begrijpen wat je wilt bereiken met adverteren op Facebook kunnen we de basis leggen voor een succesvolle social media campagne. Daarnaast nemen wij de aandacht om jouw organisatie goed te leren kenen, zodat we genoeg kennis hebben om jouw product of dienst zo goed mogelijk in beeld te brengen. Vervolgens maken we een stappenplan waardoor we op het juiste moment de juiste boodschap kunnen overbrengen naar de doelgroep.

Iedere maand plannen wij een optimalisatiegesprek met je in. Hierin kunnen we de resultaten van ons werk van afgelopen periode bespreken en vaststellen of we jouw doelstelling hebben behaald. Dit gesprek is ook een mogelijkheid om nieuwe ideeën en inzichten te genereren. Het grootste voordeel van het uitbesteden van je Facebook marketing is tijd en kwaliteit. Zo kan jij als ondernemer je tijd inzetten waar je het meest nodig bent. 

Ik wil graag mijn doelgroep bereiken met Facebook Adverteren

Krijg inzicht in de voordelen van Facebook Adverteren voor jouw bedrijf.

We zijn altijd digitaal dichtbij, maar sommige bedrijven geven de voorkeur aan een lokaal marketingbureau. Op zoek naar een online marketing bureau in Noord Holland? Mediatrend is gevestigd aan de Beverkoog in Alkmaar, Noord-Holland. Of je nu gevestigd bent in Alkmaar, Heerhugowaard, Schagen, Bergen of Heiloo, bij ons ben je aan het juiste adres. Kom gerust langs voor een kennismaking. Op ons kantoor in Alkmaar vertellen wij je graag alles over adverteren op facebook. Liever een afspraak op jouw locatie? Geen probleem, plan nu jouw gesprek in.

Website Snelheid
De snelheid van de website is gestegen met 170%
Niels Langeveld
Conversie Optimalisatie
Het aantal aankopen per klant is met ruim 85% gegroeid
SprayTan Solutions
Online Adverteren
Er is meer dan 200% omzet groei gerealiseerd binnen 3 jaar tijd
Vos Koffie

Ik help jouw bedrijf naar de top!

Igor, Online marketing consultant
Doe binnen 2 minuten onze gratis online groei analyse en kijk hoe we samen jouw doel kunnen bereiken!