5 tips voor Instagram adverteren

Door Tessa Schoonewil Geplaatst op 6 jul. 2022 Onderwerp Social media
Instagram is een waardevol en populair platform. Ten eerste realiseer je een flink bereik en ook het aantal gebruikers stijgt nog steeds. Interessant dus om als bedrijf op te adverteren. Om goed te presteren moet je letten op verschillende elementen. Wij geven je tips voor Instagram adverteren, lees snel verder.

1. Content afstemmen op doelgroep

Welke mensen vinden jouw product of dienst interessant? Voordat je begint met Instagram adverteren, is het van belang dat je je doelgroep segmenteert op datgene wat je aanbiedt. De content (foto's en video's) voor de advertentie moet dus ook afgestemd zijn op deze doelgroep. Op deze manier spreekt de content aan en kun je de doelgroep inspireren. De kans dat de bezoeker op een van jouw advertenties klikt, wordt daardoor groter. 

2. Interactie tijdens Instagram adverteren

Belangrijk op Instagram is de interactie met je volgers. Je vergroot hiermee de betrokkenheid en het bereik met je advertenties. Hoe je de interactie met je volgers kunt verhogen? Voeg een element toe zoals een poll. Ook een vraag in je advertentie zorgt voor reacties. Hoe groter de interactie, hoe waardevoller Instagram je bericht vindt.

3. Voeg CTA’s toe

CTA staat voor call to action, het is een methode om bezoekers op je website een gewenste actie te laten ondernemen. Je komt call to actions overal tegen in de vorm van een beeld of woorden. In mailings, advertenties of op websites. Een actie op Instagram is bijvoorbeeld het klikken op een advertentie. Speel met je call to action in op de emotie van de bezoeker, dat verkoopt. Je zet de bezoeker nu direct aan toe actie met een goede call to action zoals ‘klik hier’, ‘koop nu’ of ‘bekijk snel’. Verwerk deze in jouw advertentie en zorg voor meer bezoekers naar je pagina.

4. Zorg voor een goede landingspagina

Een goede landingspagina bevat onder andere relevante informatie, een duidelijk overzicht, een call to action en niet te vergeten het juiste doel. Aanwezigheid van deze onderdelen zorgen voor conversie, het percentage bezoekers dat tot een transactie overgaat zoals een aankoop. Instagram adverteren werkt goed wanneer de landingspagina de juiste onderdelen bevat. De bezoekers komen op deze pagina terecht na het klikken op jouw Instagram advertentie en daar wordt de actie verder op uitgewerkt. Alle bezoekers wil je hierheen sturen en actie laten ondernemen. Wanneer de bezoeker zijn doel op de pagina mist, verlaat hij deze direct. Voorkom dit!

5. Blijf dicht bij jezelf / het merk

Een van de sleutels tot effectieve marketing op Instagram is consistentie en authenticiteit. een sterke merkidentiteit kun je opbouwen door dicht bij jezelf te blijven. Door consistent te zijn in je stijl, stem en inhoud, bouw je vertrouwen op bij je publiek. Laat je unieke kenmerken en persoonlijkheid doorschemeren in al je advertenties op Instagram. Op deze manier blijf je herkenbaar en vergroot je de kans dat mensen zich aangetrokken voelen tot je merk en blijven terugkeren voor meer.

Aan de slag met Instagram adverteren

Door bovenstaande tips te gebruiken, kun je aan de slag gaan met Instagram advertenties. Volg ze op en behaal daarmee het beste resultaat. Heb je hulp nodig bij het opzetten van je Instagram advertenties? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via onderstaande button. 

Tessa Schoonewil
Commercieel Manager bij MediaTrend
Maak kennis met Tessa, wonend in Waarland en heeft twee dochters. Met een passie voor ondernemen, is ze een veelzijdige professional. Buiten het werk speelt ze handbal, winkelt ze graag en wandelt ze vaak met haar honden. Van het runnen van haar eigen bedrijf in leren baby slofjes tot het behalen van een diploma in Commerciële Economie, Tessa brengt diversiteit en vastberadenheid naar onze organisatie.
Online Adverteren
Er is meer dan 200% omzet groei gerealiseerd binnen 3 jaar tijd
Vos Koffie
Zoekmachine Optimalisatie
De totale zichtbaarheid is met ruim 200% gestegen
Tintstore
Conversie Optimalisatie
Het aantal aankopen per klant is met ruim 85% gegroeid
SprayTan Solutions

Ik help jouw bedrijf naar de top!

Igor, Online marketing consultant
Doe binnen 2 minuten onze gratis online groei analyse en kijk hoe we samen jouw doel kunnen bereiken!