Een sterke online positie voor Spray Tan Solutions

Spray Tan Solutions excelleert sinds 2009 in het aanbieden van Spray Tan artikelen en trainingen. Aan de hand van een zorgvuldige strategie heeft MediaTrend, samen met het bedrijf, belangrijke stappen gezet om de online zichtbaarheid te vergroten, conversies te verhogen en algemene bedrijfsgroei te realiseren.
Over onze klant
Spray Tan Solutions
Spray Tan Solutions is in 2009 begonnen met de verkoop van Spray Tan artikelen en trainingen, gericht op bedrijven en particulieren. Met een passie voor het bieden van gezonde en stralende huidverzorging oplossingen, is Spray Tan Solutions toegewijd aan het leveren van hoogwaardige spray-tanning producten aan een groeiende en loyale klantenkring.
spray-tan-solutions-succescase
We hebben een succesvolle groei doorgemaakt waardoor de ROAS van de webshop is verbeterd
- Mariska Nieuwenhuysen, Eigenaresse Spray Tan Solutions

De opdracht

Spray Tan Solutions kwam in 2023 bij MediaTrend binnen met de volgende doelen: 

  • Verbetering van de zichtbaarheid 

  • Meer conversies 

  • Algemene bedrijfsgroei

Onze opdracht is dus gericht op het transformeren van de digitale marketinginspanningen van het bedrijf. Dit doen we onder andere door e-mail automation en Google Ads. 

Onze strategie

Voordat we begonnen, hebben we samen met de klant een grondige analyse uitgevoerd. Deze was gericht op de huidige online aanwezigheid en prestaties van het bedrijf. Door middel van deze analyse zijn de knelpunten en kansen voor Spray Tan Solutions geïdentificeerd. 

Op basis van de bevindingen hebben wij een op maat gemaakte digitale marketingstrategie ontwikkeld. Deze strategie omvat het geautomatiseerd versturen van e-mail campagnes en een Google advertising strategie, gericht op conversiewaardes maximaliseren en retargeting.

We richten ons met name op het creëren van boeiende en relevante content om de merkbekendheid te vergroten en de doelgroepen aan te spreken. Om groei te stimuleren, werken we ook aan het uitbreiden van de klantenkring door middel van doelgerichte campagnes.

Het resultaat

+85%
Conversiepercentage
Het aantal aankopen per klant groeide met 85%
17,2%
Customer Lifetime Value
De totale opbrengst per klant nam binnen 12 maanden toe met ruim 17%.
+100%
Return on Advertising Spend
De omzet in verhouding tot advertentiekosten werd verdubbeld.

Conclusie

Het verhaal van Spray Tan Solutions is er één van indrukwekkende groei en digitale transformatie. Als partner in dit groeitraject hebben we samen met Spray Tan Solutions de digitale marketinginspanningen opnieuw gedefinieerd. Vanaf het begin hebben we de zichtbaarheid van het merk vergroot, conversies gestimuleerd en de algehele bedrijfsgroei bevorderd. Onze aanpak was gebaseerd op grondige analyses en op maat gemaakte strategieën, met een focus het geautomatiseerd versturen van e-mail campagnes en Google Ads.

Online Adverteren
Er is meer dan 200% omzet groei gerealiseerd binnen 3 jaar tijd
Vos Koffie
Zoekmachine Optimalisatie
De totale zichtbaarheid is met ruim 200% gestegen
Tintstore
Conversie Optimalisatie
Het aantal aankopen per klant is met ruim 85% gegroeid
SprayTan Solutions

Ik help jouw bedrijf naar de top!

Igor, Online marketing consultant
Doe binnen 2 minuten onze gratis online groei analyse en kijk hoe we samen jouw doel kunnen bereiken!