E-mail Marketing

E-mail Marketing is de sleutel tot efficiënte multi-channel marketingstrategieën en doelgerichte e-mailcampagnes die jouw bedrijf naar nieuwe hoogten kan brengen.

Wat is E-mail Marketing?

De dynamische wereld van marketing evolueert voortdurend en E-mail Marketing speelt daarin een prominente rol. Of je nu een groot of klein bedrijf hebt of B2B of B2C doet, E-mail Marketing is voor iedere organisatie een goed idee. Het is meer dan alleen een methode; het is een krachtig en direct communicatiemiddel die interactie tussen merk en klant kan vergroten.

E-mail Marketing omvat het sturen van e-mails met het overtuigen van de ontvanger om actie te ondernemen als primair doel. Omdat er veel verschillende soorten e-mails zijn, kan de strategie ingezet worden op verschillende momenten binnen de Customer Journey. Een aantal voorbeelden van soorten e-mails zijn: 

 • Nieuwsbrief

 • Advertentie e-mails

 • Welkomstmails

 • Verlaten winkelwagens

 • Introductie van nieuwe producten

 • Feestdagen- en seizoensgebonden e-mails 

 • Win back campagne

Een goed geplande en uitgevoerde e-mail marketingstrategie kan geweldige resultaten opleveren. Onze marketeers gaan aan de slag met e-mail campagnes om je klanten direct te bereiken, nieuwe klanten te werven en waardevolle informatie te delen. En dit kan écht het verschil maken. Zo bouw je een namelijk sterke relatie op met een specifieke doelgroep en stelt deze vorm van marketing je in staat om de ontvangers op een persoonlijke en directe manier te bereiken. Daarnaast kan het van invloed zijn op de klant loyaliteit, het stimuleren van je verkoop en dus de succes van je omzet. 

Ontdek wat MediaTrend voor jouw bedrijf kan betekenen!

Met onze gratis online groei analyse doen we samen onderzoek naar welke expertises er nodig zijn om jouw doel te bereiken.
Gratis Groeiadvies Meer informatie

De voordelen van E-mail Marketing

De strategie biedt diverse voordelen die het erg effectief maken voor bedrijven om met hun klanten te communiceren. Enkele van de belangrijkste voordelen zijn: 

 • Kostenefficiëntie: E-mail Marketing is relatief goedkoop in vergelijking met andere marketingmethoden. Het kost niet veel geld om naar grote doelgroepen een e-mail te sturen. 

 • Hoge ROI: E-mail Marketing heeft een zeer goede Return on Investment. De kosten zijn laag, maar wat je ervoor terug krijgt kan van grote waarde zijn. 

 • Goed meetbaar: Wanneer je een software gebruikt voor het verzenden van e-mails, krijg je inzicht in verschillende meetbare resultaten. Je kunt gegevens gemakkelijk verzamelen zoals het open-rates, click-through rates (CTR) en het conversie percentage.

 • Gericht en persoonlijk: E-mails kunnen worden gepersonaliseerd en gesegmenteerd om specifieke doelgroepen te bereiken. Dit verhoogt de relevantie van de boodschap voor de ontvanger, wat kan leiden tot hogere betrokkenheid en conversieratio's.

 • Personalisatie: E-mailmarketing maakt het mogelijk om op maat gemaakte emails te sturen naar mensen. Je kunt je bericht aanpassen naar wie je dit wilt sturen, met persoonlijke details zoals de naam van de ontvanger, eerdere aankopen, of specifieke interesses. Dit zorgt voor een meer relevante en betrokken communicatie.

 • Automation: veel tools bieden de mogelijkheid om je emails te automatiseren. Met e-mail marketing automation bespaar je tijd en zorg je dat je op het juiste moment de juiste boodschap naar de juiste persoon stuurt. 

Welke vorm van E-mail Marketing zet je in?

In de digitale marketing blijft E-mail Marketing een betrouwbaar en effectief middel voor bedrijven van elke omvang. Zo zijn er meerdere mogelijkheden als het aankomt op deze vorm van marketing. Onze online marketeers maken een plan, stellen verschillende doelen en weten hoe ze de inhoud van de e-mail moeten afstemmen om jouw huidige doelen te behalen. 

Bij MediaTrend helpen wij bij het toepassen van e-mail marketingstrategieën. Het inzetten van deze strategie moet zorgvuldig gepland en uitgevoerd worden. Het is dan ook geen willekeurig proces, maar een strategische tool die op het juiste moment, met de juiste benadering moet worden ingezet. Hieronder meer over E-mail Marketing en het moment wanneer je dit kunt inzetten:

 • Segmentatie van de doelgroep: E-mail Marketing werkt het beste als het gericht is op een specifieke groep mensen die geïnteresseerd zijn in je product of dienst. Door een lijst met mailadressen zorgvuldig te segmenteren, kunnen we gerichte boodschappen sturen die resoneren bij de ontvanger.

 • Productlanceringen en aanbiedingen: Als je een nieuw product lanceert of een speciale reclame hebt, is E-mail Marketing een uitstekende manier en trigger om dit onder de aandacht te brengen bij je bestaande klanten en leads.

 • Klantretentie: Regelmatige updates en exclusieve aanbiedingen kunnen helpen om klanten betrokken te houden en loyaliteit te bevorderen. Een goed geplande e-mail activiteit kan je merk top-of-mind houden.

 • Nurturing van leads: Als potentiële klanten zich in de overwegingsfase van de koopcyclus bevinden, kan E-mail Marketing hen voorzien van waardevolle informatie en content om te begeleiden in hun beslissingsproces.

 • Feedback en klantonderzoek: E-mails kunnen ook worden gebruikt om een feedback formulier te verzamelen en inzichten te verkrijgen in klanttevredenheid, waardoor je de producten en diensten kunt verbeteren.

 • Seizoensgebonden en feestdagpromoties: Tijdens bepaalde perioden van het jaar, zoals feestdagen, kan E-mail Marketing effectief worden ingezet voor thematische promoties.

Haal het maximale uit bestaande en potentiële klanten aan de hand van E-mailmarketing
- Pierre, Performance Marketeer

E-mail Marketing door MediaTrend

We werken nauw samen met onze klanten om de juiste strategie te bepalen, rekening houdend met de specifieke behoeften en doelstellingen. Vaak wordt E-mail Marketing ingezet nadat de campagnes op bijvoorbeeld Google, Facebook en Instagram ingesteld staan. We gebruiken onderzoek en kennis van het product en het bedrijf om samen verder te kijken naar de mogelijkheden.

Ik wil graag meer weten over E-mail Marketing

Heb je een vraag of wil je meer weten over de voordelen van E-mail Marketing?
Zoekmachine Optimalisatie
De totale zichtbaarheid is met ruim 200% gestegen
Tintstore
Website Snelheid
De snelheid van de website is gestegen met 170%
Niels Langeveld
Google Ads
Een stijging van maar liefst 380% op onze online aanvragen
Regel je subsidie

Ik help jouw bedrijf naar de top!

Igor, Online marketing consultant
Doe binnen 2 minuten onze gratis online groei analyse en kijk hoe we samen jouw doel kunnen bereiken!