Google Ads

Adverteren op het uitgebreide platform van Google om hoger in de zoekresultaten te verschijnen en conversies te optimaliseren.

Wat is een Google Advertentie?

Een Google advertentie, oftewel Google Ads, is de snelste manier om bovenaan in de zoekresultaten van Google te komen. Het advertentiesysteem van Google geeft ondernemers de mogelijkheid om tegen betaling google advertenties met tekst en beeld hoog te laten verschijnen in de zoekresultaten. Hoger in Google komen is mogelijk door het gebruik van verschillende tools, zoals Google Search, een Shopping campagne en Performance Max

De mogelijkheden van adverteren op Google zijn zeer uitgebreid en vergen veel tijd, aandacht, onderhoud en controle .Een groot deel (maar liefst 70%!) van de bestaande accounts die wij inzien worden niet regelmatig onderhouden en staan niet optimaal ingesteld waardoor er budget verloren gaat. Met de grote hoeveelheid informatie beschikbaar over Google Ads en het constant veranderen van de mogelijkheden binnen het systeem, kan het navigeren door de tool een uitdaging zijn. We krijgen dan ook vaak de vraag om dit werk voor de klant over te nemen!

Ontdek wat MediaTrend voor jouw bedrijf kan betekenen!

Met onze gratis online groei analyse kijken we samen met jou welke expertises er nodig zijn om jouw doel te bereiken.
Gratis Groeiadvies Meer informatie

Waar zet ik Google Ads voor in?

De effectiviteit van adverteren op Google is niet alleen afhankelijk van de gekozen zoekwoorden. Factoren zoals de populariteit van de zoekterm, het bedrag dat je wilt uitgeven aan jouw advertentie, en zelfs de locatie, context en relevantie van de zoekopdracht spelen een belangrijke rol. Andere belangrijke factoren die van invloed zijn op je campagne zijn de kwaliteit van de website, prijzen in verhouding tot de concurrentie, klanttevredenheid en of je product of dienst bekend is onder je doelgroep.

Een groot voordeel van Google Ads is dat er alleen een prijs aan vast zit als iemand daadwerkelijk op je advertentie klikt. In tegenstelling tot bijvoorbeeld andere platformen, zijn vertoningen op Google volledig gratis. Dit maakt adverteren op Google een kostenefficiënte methode. Een ander voordeel van adverteren op Google is dat je direct bovenaan in de meest gebruikte zoekmachine kan staan. Een Google Ads campagne kan de online zichtbaarheid en positie van jouw bedrijf aanzienlijk verbeteren, zodat je gemakkelijk gevonden wordt binnen het Google-zoeknetwerk en meer omzet kunt genereren. 

Google Ads is dé sleutel tot directe resultaten in de digitale wereld
- Sjoerd, Performance Marketeer

Google Ads door MediaTrend

Door de kennis over jouw product of branche te combineren met de kennis van onze Search Engine Advertising (SEA) specialisten, kunnen we een succesvolle samenwerking realiseren. In het begin, voordat wij voor jou aan de slag gaan met adverteren op Google, plannen we een kennismakingsgesprek in. Dit moment wordt gebruikt om elkaar beter te leren kennen, inzicht te krijgen in jouw organisatie en samen te bepalen welke strategie het beste aansluit bij jouw behoeften. We bespreken stap voor stap wat voor soort campagne ingezet kan worden tegen welke kosten, en hoe deze voor meer bezoekers op jouw pagina kan zorgen. Hoewel we het gesprek telefonisch kunnen voeren, bieden we ook de mogelijkheid om persoonlijk langs te komen op ons kantoor. Zo krijg je een beeld van ons online marketing bureau en kun je persoonlijk kennismaken met de specialist met wie je gaat samenwerken.

Na de kennismaking duikt de specialist in Google Ads en zet de campagnes op volgens de overeengekomen afspraken en het onderzoek dat uitgevoerd is. Elke maand plannen we een optimalisatie gesprek om de Google Ads resultaten van de afgelopen periode te bespreken. Een onderdeel hiervan is het bespreken van bijvoorbeeld het aantal klikken, de klikprijs, de kwaliteitsscore en de conversie waarde. Op basis van de resultaten, kunnen we nieuwe inzichten en ideeën genereren. Daarnaast ontvang je een rapportage waarin alle relevante cijfers zijn opgenomen. Aan de hand daarvan kun je ook zelf iedere keer de voortgang van de afgelopen periode volgen. 

Ik wil graag meer weten over Google Ads

Krijg inzicht in de mogelijkheden van Google Ads voor jouw website of webshop.

Zoekmachine Optimalisatie
De totale zichtbaarheid is met ruim 200% gestegen
Tintstore
Conversie Optimalisatie
Het aantal aankopen per klant is met ruim 85% gegroeid
SprayTan Solutions
Online Adverteren
Er is meer dan 200% omzet groei gerealiseerd binnen 3 jaar tijd
Vos Koffie

Ik help jouw bedrijf naar de top!

Igor, Online marketing consultant
Doe binnen 2 minuten onze gratis online groei analyse en kijk hoe we samen jouw doel kunnen bereiken!