Recruitment Marketing

Het toepassen van effectieve marketingtechnieken binnen de HR-sector om talent aan te trekken, te werven en te behouden.

Wat is Recruitment Marketing?

Recruitment marketing is een strategische benadering binnen de HR-sector die zich richt op het aantrekken, werven en behouden van talent door het gebruik van effectieve marketingtechnieken. Door een kandidaat-georiënteerde aanpak te combineren met strategieën voor het opbouwen van een sterk werkgeversmerk (employeer branding), stelt Recruitment Marketing een organisatie in staat zich te positioneren als topwerkgever. Enkele voorbeelden van Recruitment Marketing technieken zijn:

  • Positioneren van de organisatie als een aantrekkelijke werkgever

  • Optimaliseren van vacature advertenties

  • Benutten van diverse communicatiekanalen en technologieën

  • Analyseren van arbeidsmarktdata om effectieve strategieën te ontwikkelen

  • Creëren en onderhouden van talentpools voor toekomstige behoeften

Centraal in Recruitment Marketing staat het idee van het bouwen van duurzame relaties met potentiële kandidaten. In plaats van zich te concentreren op korte termijn wervingsbehoeften, kijkt Recruitment Marketing verder en wordt het ingezet om een talentenpool op te bouwen voor toekomstige behoeften.

Ontdek wat MediaTrend voor jouw bedrijf kan betekenen!

Met onze gratis online groei analyse kijken we samen met jou welke expertises er nodig zijn om jouw doel te bereiken.
Gratis Groeiadvies Meer informatie

Waar zet ik Recruitment Marketing voor in?

Bij het implementeren van Recruitment Marketing binnen een organisatie zijn er verschillende voordelen te behalen. Denk hierbij aan het efficiënt aantrekken van kwalitatief talent, het verbeteren van het werkgeversimago, en het sneller invullen van vacatures dankzij een sterker netwerk van potentieel talent. Door een proactieve benadering te hanteren, kunnen organisaties anticiperen op toekomstige behoeften en zich aanpassen aan de dynamische arbeidsmarkt.

Door gebruik te maken van Recruitment Marketing strategieën, verbetert de wervings-efficiëntie aanzienlijk. De tijd en middelen die worden bespaard, kunnen vervolgens elders in de organisatie worden geïnvesteerd.

Maak gebruik van onze jarenlange kennis van recruitment gecombineerd met online marketing
- Charrel, Marketing Directeur

Recruitment Marketing door MediaTrend

Onze marketing specialisten bij MediaTrend begrijpen de fijne kneepjes van Recruitment Marketing en passen geavanceerde strategieën toe om uw organisatie te helpen uitblinken in het aantrekken van toptalent. Door gebruik te maken van de nieuwste technologieën en marktinzichten, zorgen we ervoor dat uw organisatie altijd een stap voor blijft op de concurrentie. Onze aanpak is zowel reactief als proactief, waardoor we niet alleen huidige werving uitdagingen aanpakken, maar ook anticiperen op toekomstige behoeften. Voor een goede ‘werkenbij’ website, campagnes op jobboards en een bijpassende wervingscampagne hebben wij een strategie ontwikkeld die werkt.

Investeer in de toekomst van je organisatie door te kiezen voor Recruitment Marketing met MediaTrend en til jouw HR-strategie naar een hoger niveau.

Benieuwd hoe wij helpen met Recruitment Marketing?

Krijg inzicht in de mogelijkheden van Recruitment Marketing voor jouw bedrijf.

Online Adverteren
Er is meer dan 200% omzet groei gerealiseerd binnen 3 jaar tijd
Vos Koffie
Google Ads
Een stijging van maar liefst 380% op onze online aanvragen
Regel je subsidie
Zoekmachine Optimalisatie
De totale zichtbaarheid is met ruim 200% gestegen
Tintstore

Ik help jouw bedrijf naar de top!

Igor, Online marketing consultant
Doe binnen 2 minuten onze gratis online groei analyse en kijk hoe we samen jouw doel kunnen bereiken!