Retargeting

De techniek om eerder bezochte gebruikers opnieuw te benaderen met aangepaste advertenties, met als doel top-of-mind te blijven en ze terug te halen voor een mogelijke conversie.

Wat is Retargeting?

Retargeting, ook wel remarketing genoemd, is een methode binnen de digitale marketing. Hiermee richten adverteerders zich op personen of bedrijven die al eerder interactie hebben gehad met een website of app. Als bezoekers je site verlaten zonder een aankoop te doen, zorgt retargeting ervoor dat ze gepersonaliseerde advertenties zien, gebaseerd op hun eerdere bezoek. Maar ook als er wel een aankoop is gedaan kan deze groep aangespoord worden om een herhaal aankoop of bijpassend product te kopen. Het doel van retargeting is dan ook om de bezoeker te verleiden tot een gewenste actie. 

Retargeting campagnes kunnen opgezet worden via meerdere advertentieplatformen, zoals Google en Meta. In essentie maakt deze aanpak gebruik van cookies die in de browser van de bezoeker worden opgeslagen. Deze cookies volgen de activiteiten van de bezoeker, zoals welke pagina's ze bekijken. Met deze informatie kan retargeting effectief inspelen op de specifieke interesses van de gebruiker, wat resulteert in relevantere advertenties op andere websites of platformen. 

Je kunt op verschillende manieren retargeten, bijvoorbeeld door gebruik te maken van social media, Google Display en specifieke websites. Een voorbeeld van retargeting via social media is dat wanneer iemand je website heeft bezocht, zij daarna op Instagram een gerichte advertentie van jouw merk kan tegenkomen. Dit kan ervoor zorgen dat jouw bedrijf in hun gedachte blijft. 

Het is echter van essentieel belang dat retargeting met zorg wordt uitgevoerd, rekening houdend met gebruikers privacy en ethische overwegingen. Bovendien moet iedereen altijd voldoen aan relevante wet- en regelgeving.

Ontdek wat MediaTrend voor jouw bedrijf kan betekenen!

Met onze gratis online groei analyse kijken we samen met jou welke expertises er nodig zijn om jouw doel te bereiken.
Gratis Groeiadvies Meer informatie

Waar zet ik Retargeting voor in?

Retargeting is effectief in veel verschillende scenario's. Denk hierbij aan winkelwagenverlaters opnieuw benaderen, de merkbekendheid te vergroten, cross-selling en up-selling te bevorderen, of om klantbetrokkenheid te stimuleren. Wanneer een potentiele klant je website heeft bezocht en jouw bedrijf vervolgens weer tegenkomt op bijvoorbeeld Instagram of Facebook, zorg je dat je top of mind blijft en vertrouwen wint. 

Echter, te agressieve retargeting kan irritatie opwekken. Daarom is een doordachte strategie met aandacht voor frequentie, timing en inhoud cruciaal voor succes. Het strategisch inzetten van retargeting kan leiden tot verhoogde betrokkenheid en conversie, mits goed toegepast. 

Herhaling is de kracht van adverteren
- Jerremiah, Performance Marketeer

Retargeting door MediaTrend

Onze marketeers combineren hun uitgebreide kennis met inzicht in jouw bedrijf en sector om een succesvolle retargeting campagne op te zetten. Tijdens een kennismakingsgesprek bespreken we jouw specifieke behoeften en doelen. Vervolgens ontwikkelen we een op maat gemaakte strategie, gericht op het bereiken en opnieuw betrekken van jouw doelgroep.

Eens ingesteld, beoordelen en optimaliseren we de campagne continu om maximale resultaten te garanderen. Bovendien ontvang je van ons regelmatig gedetailleerde rapportages over de prestaties. Wij zorgen voor een effectieve retargeting campagne, zodat jij je kunt richten op waar jij het beste in bent.

Ontdek hoe wij Retargeting kunnen inzetten!

Krijg informatie en inzicht in de mogelijkheden van Retargeting voor jouw website of webshop.
Google Ads
Een stijging van maar liefst 380% op onze online aanvragen
Regel je subsidie
Online Adverteren
Er is meer dan 200% omzet groei gerealiseerd binnen 3 jaar tijd
Vos Koffie
Zoekmachine Optimalisatie
De totale zichtbaarheid is met ruim 200% gestegen
Tintstore

Ik help jouw bedrijf naar de top!

Igor, Online marketing consultant
Doe binnen 2 minuten onze gratis online groei analyse en kijk hoe we samen jouw doel kunnen bereiken!