Linkbuilding

Het vergroten van de autoriteit en geloofwaardigheid van je website of webshop door het verhogen van kwalitatieve backlinks van andere websites.

Wat is Linkbuilding?

Linkbuilding is een essentieel aspect van zoekmachine optimalisatie (SEO) dat zich richt op het verhogen van het aantal kwalitatieve inkomende links, ook wel backlinks genoemd, naar je website. Deze backlinks geven de autoriteit, relevantie en het vertrouwen van andere sites in jouw website weer. Dit is belangrijk voor de ranking in zoekmachines zoals Google. 

Dit wordt gedaan door het delen van waardevolle content, gastblogging, het uitwisselen van links met andere websites, of het indienen van je site bij webdirectories. Houd er wel rekening mee dat kwaliteit boven kwantiteit gaat. Zoekmachines hechten veel waarde aan natuurlijke en organische links afkomstig van gerenommeerde bronnen. Het najagen van onnatuurlijke of spam links kan averechts werken en je website's ranking schaden.

Ontdek wat MediaTrend voor jouw bedrijf kan betekenen!

Met onze gratis online groei analyse kijken we samen met jou welke expertises er nodig zijn om jouw doel te bereiken.
Gratis Groeiadvies Meer informatie

Waar zet ik Linkbuilding voor in?

Naast externe links is het opbouwen van een sterke interne linkstructuur ook een deel van linkbuilding. Specialisten, zoals die van MediaTrend, hebben de ervaring en kennis om de beste linkbuildingstrategie voor je doelen te bepalen. Of je nu bezoekers naar een specifieke pagina wil leiden of bepaalde content op je site wil benadrukken, de juiste interne en externe links kunnen zoekmachines helpen bij het ontdekken en waarderen van je content.

Met de voortdurende veranderingen in het digitale landschap blijft linkbuilding in 2023 een cruciaal onderdeel van de SEO-strategie. MediaTrend assisteert bij het optimaliseren van je website's aanwezigheid in zoekresultaten en het versterken van merkautoriteit en vertrouwen.

In de wereld van SEO is linkbuilding het fundament van vertrouwen en relevantie
- Melissa, Performance Marketeer

Linkbuilding door MediaTrend

Een effectieve linkbuildingstrategie gaat verder dan alleen externe links. Bij MediaTrend begrijpen we het belang van een uitgebalanceerde mix van interne en externe links. Door strategisch te linken binnen je eigen website en naar externe, relevante en vertrouwde bronnen, versterken we de SEO-waarde van je site. Dit resulteert in betere rankings, meer zichtbaarheid en, uiteindelijk, een hogere conversie. 

Laat MediaTrend de Linkbuilding werkzaamheden voor je uit handen nemen, zodat jij je volledig kunt richten op wat je het beste doet voor je bedrijf.

Ik wil graag meer weten over Linkbuilding

Krijg inzicht in de mogelijkheden van Linkbuilding voor jouw website of webshop.

Website Snelheid
De snelheid van de website is gestegen met 170%
Niels Langeveld
Online Adverteren
De omzet heeft een sprong gemaakt van meer dan 200%
NineTwoFive
Online Adverteren
Er is meer dan 200% omzet groei gerealiseerd binnen 3 jaar tijd
Vos Koffie

Ik help jouw bedrijf naar de top!

Igor, Online marketing consultant
Doe binnen 2 minuten onze gratis online groei analyse en kijk hoe we samen jouw doel kunnen bereiken!