Bereik hogere conversies door een snelle website

Door Bram Bouwes Geplaatst op 4 jan. 2023 Onderwerp Websites
In de wereld van het web is snelheid koning. Klanten vragen zich regelmatig af hoe ze hun WordPress-website kunnen versnellen. Het antwoord ligt niet alleen in het verbeteren van de gebruikerservaring, maar ook in het versterken van hun positie in zoekmachines zoals Google. Een snelle website betekent tevreden bezoekers, een hogere SEO-ranking en een grotere kans op conversies. In dit artikel bespreken we enkele krachtige methoden om de snelheid van je WordPress-website te verhogen en zo de gebruikerservaring en SEO-prestaties te verbeteren. Ontdek hoe plugins zoals WP Rocket en Imagify jou kunnen helpen bij het bereiken van een razendsnelle online aanwezigheid.

Hoe maak je een WordPress website sneller?

Veel klanten vragen ons regelmatig hoe ze hun WordPress website sneller kunnen maken. Dit is belangrijk omdat de snelheid van een website een grote invloed heeft op de gebruikerservaring en de SEO. Gebruikers verwachten namelijk dat een website snel laadt en als dit niet het geval is, kan dit leiden tot frustratie en het verlaten van de website. Daarnaast heeft de snelheid van een website invloed op de positie in zoekmachines zoals Google. Als een website traag is, kan dit leiden tot een lagere positie in de zoekresultaten, waardoor het moeilijker wordt om gevonden te worden door potentiële klanten. Het is dus belangrijk om de snelheid van een website te optimaliseren om de gebruikerservaring te verbeteren en de SEO-prestaties te maximaliseren. Wij kunnen je hierbij helpen door het gebruik van speciaal geselecteerde plugins.

WP Rocket

Een van de plugins die wij gebruiken is WP Rocket. Deze WordPress caching plugin is niet zomaar een oplossing, maar de krachtigste om de laadtijd te verbeteren, de PageSpeed score te verhogen en de Core Web Vitals te optimaliseren. Daarnaast gebruiken wij ook Imagify, een plugin die afbeeldingen lichter maakt en zo de snelheid van jouw website verhoogt. Dit heeft niet alleen voordelen voor de snelheid van jouw website, maar ook voor de gebruikerservaring en de SEO-prestaties.

Imagify

Imagify is een plugin voor WordPress die jouw website kan versnellen door afbeeldingen lichter te maken. Dit heeft niet alleen voordelen voor de snelheid van jouw website, maar ook voor de gebruikerservaring en zelfs voor de SEO. Met deze plugin hoef je je geen zorgen meer te maken over het optimaliseren van afbeeldingen, omdat dit automatisch gebeurt. Het verminderen van het gewicht van afbeeldingen betekent niet dat de kwaliteit ervan wordt opgeofferd. De afbeeldingen blijven mooi en van hoge kwaliteit. Met Imagify kun je dus tijd besparen en tegelijkertijd de prestaties van jouw website verbeteren. 

Welke invloed heeft een snelle website op je conversie percentage?

Een snelle website heeft een grote invloed op het conversiepercentage. Wanneer een website snel laadt, heeft de gebruiker namelijk een betere ervaring en is hij sneller geneigd om op de website te blijven en verder te verkennen. Dit verhoogt de kans dat hij een aankoop doet of een andere gewenste actie onderneemt, wat resulteert in een hoger conversiepercentage. Bovendien kan een snelle website bijdragen aan een positief imago van jouw bedrijf, wat ook kan bijdragen aan het verhogen van jouw conversiepercentage.

Uit onderzoek van Google/SOASTA Research uit 2017 blijkt dat de kans op bounce met 32% toeneemt wanneer de paginalaadtijd van 1 seconde naar 3 seconden gaat. Aangezien de aandachtspanne van gebruikers sindsdien behoorlijk is afgenomen, is een snelle website op mobiel of desktop nog belangrijker geworden.

We helpen je graag!

Wil je ook de laadtijd van jouw website verbeteren, jouw PageSpeed verhogen en een betere gebruikerservaring creëren voor jouw bezoekers, en daarmee ook de SEO-prestatie van jouw website verbeteren? Neem dan contact met ons op. Wij kijken graag samen met jou hoe we dit kunnen realiseren.

Bram Bouwes
Performance Marketeer & Webdeveloper bij MediaTrend
Ontmoet Bram, Performance Marketeer en Webdeveloper bij MediaTrend. Met een achtergrond in Ondernemerschap en Retail Management en een minor in Integrated Digital Marketing, is hij een echte pro op het gebied van online marketing. En als hij niet aan het werk is? Dan vind je hem waarschijnlijk achter de BBQ, waar hij zijn passie voor grillen de vrije loop laat. Bram is zonder twijfel een veelzijdige kracht om rekening mee te houden.
Conversie Optimalisatie
Het aantal aankopen per klant is met ruim 85% gegroeid
SprayTan Solutions
Online Adverteren
Er is meer dan 200% omzet groei gerealiseerd binnen 3 jaar tijd
Vos Koffie
Zoekmachine Optimalisatie
De totale zichtbaarheid is met ruim 200% gestegen
Tintstore

Ik help jouw bedrijf naar de top!

Igor, Online marketing consultant
Doe binnen 2 minuten onze gratis online groei analyse en kijk hoe we samen jouw doel kunnen bereiken!