Behaal nu je Google certificaten!

Door Sjoerd Bijlstra Geplaatst op 17 jan. 2023 Onderwerp Google Ads
Iedereen kent Google wel als zoekmachine, grote kans dat jij Google ook heb ingesteld als standaard webbrowser. Maar naast dat het een zoekmachine is, biedt Google nog véél meer oplossingen. Zo heb je een Google Drive waar je je bestanden in kwijt kan, Gmail voor je e-mail, Google Maps voor navigatie en zo ook Google Ads, Google Analytics, Google Tag Manager enz. Tools die een gebruiksaanwijzing hebben. Maar daar geeft Google jouw handvatten voor. Je kunt namelijk door middel van Google Ads cursussen de Google Ads basisprincipes onder de knie krijgen, en als kers op de taart kan je ook nog eens je Google Certificaten halen.

Wat zijn Google certificaten?

Google heeft een speciale leeromgeving gecreëerd waar jij meer kan leren over de professionele tools en oplossingen die zij bieden, namelijk Google Skillshop. Hier kun je Google certificaten halen. Deze ads certificering kent Google toe aan degene die een cursus hebben afgelegd en zijn geslaagd voor de toets. Je kunt hiermee aantonen dat je overweg kan met de tools van Google.

Waarom Google certificaten halen?

Ook als jij zelf geen Google Ads specialist bent, maar het bijvoorbeeld voor jouw website of webshop hebt uitbesteed, is het interessant om de Google certificaten te behalen. Tijdens de Google Ads cursussen leer je de basisprincipes zoals de termen die Google gebruikt en leer je hoe het ongeveer achter de schermen werkt. Omdat je hierdoor een kijkje krijgt in de advertising wereld, kun je beter begrijpen waarvoor specialisten doen wat zij doen. 

Welke certificaten zijn er?

Google heeft tal van cursussen voor uiteenlopende onderwerpen. Voor sommige onderwerpen volg je een cursus en voor andere onderwerpen volg je een cursus en kan je je certificeren. Ook op het gebied van Google Ads. Hier kan je jouw Google certificaten halen om aan te tonen dat je kennis hebt van de verschillende advertentiemogelijkheden. Hieronder lichten we de certificaten toe: 

Search-certificering

Met deze cursus ga je dieper in op het bouwen en optimaliseren van Google Ads campagnes in het zoeknetwerk. Je leert odnerandere meer over oplossingen als ‘Slim bieden’ en hoe je Doelgroepoplossingen benut.  

Display certificaat

Je leert meer over effectieve display-strategieën en het ontwikkelen van campagnes om specifieke marketingdoelen te bereiken.

Certificering voor Shopping-advertenties

Heb jij een webshop? Dan is het interessant om meer te leren over Google Shopping. Door het behalen van deze certificaat leer je meer over hoe de Google Shopping aan de achterkant werkt. 

Google Ads Video-certificering

Met video-advertenties kan je adverteren op Youtube en Google. Met het behalen van dit Google certificaat ken je de basisprincipe van video advertising.

Ads Measurement certificaat

Zodra je een campagne hebt opgezet, ga je hem meten en optimaliseren. Bij de cursus voor measurement, leer je hoe je dit doet.

Apps Certificering

Je hebt ze vast wel eens voorbij zien komen, de reclames die je krijgt wanneer je een app gebruikt. Ook deze worden verzorgd door Google. Met de certificering voor Google Ads-app leer je hoe dit werkt.

Aan de slag met adverteren

Nu jij je certificaten hebt behaald weet je de Google Ads basisprincipe. Maar het opzetten, beheren en optimaliseren van je online advertising campagnes kost veel tijd en en kennis om het tot een succes te maken. Onze specialisten hebben in het begin van hun carrière ook allemaal hun certificaten gehaald om de basisprincipes volledig te beheersen. Nu zij heel wat vlieguren hebben gemaakt zijn zij in staat om succesvolle campagnes op te zetten, te beheren en te optimaliseren, zij weten precies de juiste instellingen te vinden. Daarnaast heeft MediaTrend haar Google Partner Badge. Heb jij vragen over jouw campagnes of online marketing, wil je een keer sparren of toch liever je Ads uitbesteden? Neem dan contact met ons op, wij helpen je graag verder!

Sjoerd Bijlstra
Performance Marketeer bij MediaTrend
Maak kennis met onze gedreven collega, Sjoerd! Hij is een echte sportfanaat die elk weekend een voetbalwedstrijd speelt. In zijn rol als SEA Specialist en Social Media Strateeg bij MediaTrend streeft hij altijd naar het beste voor zijn accounts. Met zijn aanstekelijke enthousiasme weet hij een dynamische sfeer te creëren, zowel op het werk als daarbuiten.
Conversie Optimalisatie
Het aantal aankopen per klant is met ruim 85% gegroeid
SprayTan Solutions
Online Adverteren
Er is meer dan 200% omzet groei gerealiseerd binnen 3 jaar tijd
Vos Koffie
Google Ads
Een stijging van maar liefst 380% op onze online aanvragen
Regel je subsidie

Ik help jouw bedrijf naar de top!

Igor, Online marketing consultant
Doe binnen 2 minuten onze gratis online groei analyse en kijk hoe we samen jouw doel kunnen bereiken!