Hoe geef je ons toegang tot je Google Analytics account?

Geplaatst op 16 jan. 2024
Google Analytics is een gratis webanalyse-service aangeboden door Google, perfect voor jou als website-eigenaar of marketeer. Deze krachtige tool biedt gedetailleerde statistieken en analytische mogelijkheden, handig voor zoekmachineoptimalisatie (SEO) en marketinginspanningen. Met Google Analytics krijg je inzicht in de bezoekersstatistieken van je website, waaronder maandelijkse bezoekersaantallen, de pagina's met de meeste conversie, inzicht in je doelgroep, en hun gedrag op jouw website.

Het gebruik van Google Analytics speelt een belangrijke rol in het beheren van je budget en het implementeren van verbeteringen aan je website en marketingcampagnes. Het stelt je in staat om de prestaties van je website nauwkeurig te volgen, zoals het aantal paginaweergaven, de tijd die bezoekers op je site doorbrengen en hun navigatiepatronen. Ook het bijhouden van conversies, zoals transacties of inschrijvingen voor nieuwsbrieven, is een belangrijk aspect.


Het is ook mogelijk om de inzichten van Google Analytics te delen met teamleden of externe partijen. Door toegang te verlenen tot jouw Google Analytics-account, stel je anderen in staat de statistieken te monitoren en de data-analyse te verbeteren. Dit bevordert de samenwerking en optimaliseert de prestaties van je website. Teamleden kunnen actief bijdragen aan het analyseren van data, het identificeren van trends, en het adviseren over strategische wijzigingen in je marketingstrategie en websiteontwerp.

Om toegang te geven tot je Google Analytics-account en het effectief te koppelen met externe partijen, vind je hieronder een gedetailleerde uitleg en stappenplan. Dit proces helpt je om veilig en gecontroleerd de juiste rechten toe te wijzen binnen je Analytics-account.

Google Analytics - Gebruiker toevoegen

  • Nu vind je in het menu de optie [Property] in de middelste kolom. Klik op deze optie.

  • Klik vervolgens op [Toegangsbeheer voor account]

  • Hier heb je de mogelijkheid om een e-mailadres in te voeren. Dit kan het e-mailadres van jouw specialist zijn, of een e-mailadres dat jij zelf wil toevoegen. Als je geen specialist wilt toevoegen maar het algemene e-mailadres wil gebruiken, vul dan mcc3@mediatrend.nl in. 

  • Vergeet niet om het beheerdersniveau te selecteren, zonder deze selectie kunnen wij geen doelen voor je instellen. Klik vervolgens op toevoegen. 

  • Je hebt nu jouw Google Analytics account met ons gekoppeld! Je ontvangt hiervan nog een bevestigingsmail.

Zoekmachine Optimalisatie
De totale zichtbaarheid is met ruim 200% gestegen
Tintstore
Google Ads
De webshop bestellingen zijn met ruim 93% toegenomen
Novaline Verzwaringsdekens
Online Adverteren
Er is meer dan 200% omzet groei gerealiseerd binnen 3 jaar tijd
Vos Koffie

Ik help jouw bedrijf naar de top!

Igor, Online marketing consultant
Doe binnen 2 minuten onze gratis online groei analyse en kijk hoe we samen jouw doel kunnen bereiken!