Hoe geef je ons toegang tot je Google Merchant Center account?

Geplaatst op 26 jan. 2024
Google Merchant Center, ook bekend als Google Merchant, is een gratis en handige tool voor elke webshop eigenaar. Het biedt je de mogelijkheid om je productgegevens te uploaden en te beheren. Via Google Merchant Center kunnen jouw klanten gemakkelijk alle relevante informatie over jouw winkels en producten vinden wanneer ze zoeken via Google-services.

Op dit platform kun je productinformatie zoals prijzen, afbeeldingen, beschrijvingen en beschikbaarheid effectief presenteren. Deze informatie wordt weergegeven in diverse Google-diensten, waaronder Google Shopping en Google Ads. Het doel van Google Merchant Center is het vergroten van jouw online zichtbaarheid en het stimuleren van je verkoop. Door accurate en gedetailleerde productinformatie te bieden, maak je het voor potentiële klanten gemakkelijker om te vinden wat ze zoeken, wat de kans op verkoop kan verhogen.

Google Merchant Center vormt een belangrijk element in e-commerce en digitale marketingstrategieën voor bedrijven die hun producten online willen uitlichten. Een goed beheer van je Google Merchant account is belangrijk voor een succesvolle online aanwezigheid. Daarom is het belangrijk om te weten hoe je toegang kunt geven tot je Google Merchant account. Dit stelt je in staat om samen te werken met teamleden of externe partijen voor de optimalisatie van je online winkel.

Hieronder vind je een stappenplan dat uitlegt hoe je toegang verleent tot je Google Merchant account. Dit stappenplan helpt je om je account veilig en effectief te beheren, wat een positieve invloed heeft op je online bedrijfsvoering.

Google Merchant Center – Gebruiker toevoegen

  • Klik op het [Tandwiel icoon], deze vind je rechtsboven (het icoon vind je zichtbaar naast het mail-icoon).

  • Zoek onder de optie Instellingen naar [Accounttoegang]. Klik hier vervolgens op.

  • Klik op [Gebruiker toevoegen].

  • Vul hier het mailadres van jouw specialist in. Het is ook mogelijk om hier het algemene account in te voeren, maak dan gebruik van het mailadres ga@mediatrend.nl.

  • Selecteer de rechten [Beheerder] en klik links onderaan op [Gebruiker toevoegen]. Zonder deze selectie kunnen wij geen aanpassingen voor je doorvoeren.

  • Je hebt succesvol jouw Google Merchant Center account met ons gedeeld.

Google Ads
De webshop bestellingen zijn met ruim 93% toegenomen
Novaline Verzwaringsdekens
Google Ads
Een stijging van maar liefst 380% op onze online aanvragen
Regel je subsidie
Zoekmachine Optimalisatie
De totale zichtbaarheid is met ruim 200% gestegen
Tintstore

Ik help jouw bedrijf naar de top!

Igor, Online marketing consultant
Doe binnen 2 minuten onze gratis online groei analyse en kijk hoe we samen jouw doel kunnen bereiken!