Hoe geef je ons toegang tot je Google Merchant Center Next account?

Geplaatst op 26 jan. 2024
Google Merchant Center Next is de vernieuwde en vereenvoudigde versie van Google Merchant Center. Dit platform is speciaal ontworpen om bedrijven te ondersteunen bij het beheren en promoten van hun producten via Google Shopping en andere Google-services. Met Google Merchant Center Next vergroot je je online aanwezigheid, bereik je meer klanten en beheer je gemakkelijk je online winkel.

Deze nieuwste versie van het Merchant Center focust op het vereenvoudigen van de gebruikersinterface en het verbeteren van de gebruikservaring. Hierdoor wordt het voor bedrijven eenvoudiger om hun producten en diensten effectief te presenteren en te beheren. Belangrijke verbeteringen zijn onder andere het vereenvoudigde proces voor het uploaden van productgegevens, beter beheer van de inventaris en geoptimaliseerde productlijsten voor een betere zichtbaarheid in zoekresultaten.

Google Merchant Center Next voorziet bedrijven van geïntegreerde analysetools en inzichten, die hen helpen de prestaties van hun producten beter te begrijpen. Deze tools zijn handig voor bedrijven om hun marketingstrategieën te verfijnen en te optimaliseren. Dit maakt Google Merchant Center Next een waardevol hulpmiddel voor bedrijven van elke omvang die hun e-commerce activiteiten willen uitbreiden en hun verkoop willen verhogen via Google's diverse online platformen.

Google Merchant Center Next – Gebruiker toevoegen

  1. Log in op https://merchants.google.com/ 

  2. Navigeer naar [Instellingen]. Dit vind je rechtsboven, dit is het tandwielsymbool.

  3. Klik vervolgens in het menu op [Mensen en toegang]

  4. Voeg hier een nieuwe gebruiker toe, dit kan het gewenste e-mailadres zijn die jij wil gebruiken om iemand te koppelen aan jouw account. Zodra je dit e-mailadres hebt ingevuld kun je klikken op [Gebruiker toevoegen].

  5. Ga vervolgens naar [Gebruikerstoegang]. Maak het gekoppelde account een [Beheerder]. Door dit te doen geef je het gekoppelde account de rechten om wijzigingen door te voeren.

  6. Zorg dat bij [E-mailmeldingen] alleen het bovenste vak ‘E-mails om te informeren over belangrijke wijzigingen’  aangevinkt staat en klik op [Gebruiker toevoegen]

  7. Je hebt zojuist het account gekoppeld.

Online Adverteren
Er is meer dan 200% omzet groei gerealiseerd binnen 3 jaar tijd
Vos Koffie
Google Ads
Een stijging van maar liefst 380% op onze online aanvragen
Regel je subsidie
Google Ads
De webshop bestellingen zijn met ruim 93% toegenomen
Novaline Verzwaringsdekens

Ik help jouw bedrijf naar de top!

Igor, Online marketing consultant
Doe binnen 2 minuten onze gratis online groei analyse en kijk hoe we samen jouw doel kunnen bereiken!