Hoe geef je ons toegang tot je Meta Business Manager account?

Geplaatst op 26 jan. 2024
Meta Business Manager, voorheen bekend als Facebook Business Manager, is een tool van Meta die is ontworpen voor digitale marketing. Het biedt uitgebreide functies voor het beheer van advertenties, pagina's en andere marketingactiviteiten op platforms zoals Facebook, Instagram en andere Meta-kanalen.

Meta Business Manager, voorheen bekend als Facebook Business Manager, is een tool van Meta die is ontworpen voor digitale marketing. Het biedt uitgebreide functies voor het beheer van advertenties, pagina's en andere marketingactiviteiten op platforms zoals Facebook, Instagram en andere Meta-kanalen.

Een belangrijk element binnen Meta Business Manager is de Meta Pixel, voorheen de Facebook Pixel genoemd. Deze tool is een stukje code dat op je website wordt geplaatst en stelt bedrijven in staat om het gedrag van bezoekers nauwkeurig te volgen. Dit is handig om te analyseren hoe gebruikers interactie hebben met je website na het klikken op Meta-advertenties op bijvoorbeeld Facebook en Instagram. Zo kun je het bekijken van producten, het toevoegen van items aan de winkelwagen of het voltooien van aankopen volgen.

De data verzameld via de Meta Pixel is waardevol voor bedrijven bij het beoordelen van de effectiviteit van hun online advertenties. Deze informatie is nuttig voor het optimaliseren van advertentiestrategieën, het beter begrijpen van je doelgroep en het efficiënter inzetten van advertentiebudgetten. Daarnaast stelt de Meta Pixel bedrijven in staat om retargeting-campagnes op te zetten, waarbij advertenties worden getoond aan bezoekers die al eerder interactie hadden met de website, wat vaak resulteert in hogere conversieratio's.

Voor bedrijven die hun online marketing willen verbeteren is het belangrijk om te weten hoe je toegang kunt geven tot de Meta Business Manager. Hieronder vind je een stappenplan dat je helpt om toegang te geven tot jouw Meta Business Manager, waardoor je kunt samenwerken met andere teamleden of externe partijen.

Meta Business Manager – gebruiker toevoegen

 • Ga naar https://www.facebook.com/business/tools/meta-business-suite. Hier kun je je Facebook- en Instagram-accounts beheren.

 • Klik linksonder op het tandwielsymbool om [Instellingen] te openen. Hier beheer je je bedrijfsinstellingen. Vind je hier geen bedrijfsinstellingen dan kun je linksboven klikken op je profiel en hier wisselen van account.

 • Klik op [(Bedrijfs)instellingen] om je bedrijfsgegevens te beheren, zoals je bedrijfsnaam, -adres en -gegevens.

of

 • Klik op [Partners] om partners toe te voegen die toegang krijgen tot je bedrijfsmiddelen.

 • Kies de optie Partner die je wilt vragen bedrijfsmiddelen... en klik op [Toevoegen] om een specialist van MediaTrend toe te voegen.

Voer de volgende gegevens in:

 • E-mail: [e-mailadres van MediaTrend specialist]

 • Naam: MediaTrend B.V.

 • Bedrijfsaccount-ID: 233034280706203

 • Klik op [Opslaan] om MediaTrend toe te voegen als partner.

Wij ontvangen een e-mail met een link om de koppeling te bevestigen. Na bevestiging door MediaTrend hebben wij toegang tot de volgende bedrijfsmiddelen:

 • Advertentieaccount

 • Pixel

 • Pagina's (Facebook & Instagram)

 • Domein

MediaTrend kan deze bedrijfsmiddelen gebruiken om je Facebook-advertenties te beheren.

Online Adverteren
Er is meer dan 200% omzet groei gerealiseerd binnen 3 jaar tijd
Vos Koffie
Google Ads
De webshop bestellingen zijn met ruim 93% toegenomen
Novaline Verzwaringsdekens
Zoekmachine Optimalisatie
De totale zichtbaarheid is met ruim 200% gestegen
Tintstore

Ik help jouw bedrijf naar de top!

Igor, Online marketing consultant
Doe binnen 2 minuten onze gratis online groei analyse en kijk hoe we samen jouw doel kunnen bereiken!