Hoe geef je ons toegang tot je Google Tag Manager account?

Geplaatst op 16 jan. 2024 Laatste update 19 jan. 2024
Google Tag Manager is een gratis tool voor website-eigenaren en marketeers, waarmee je uiteenlopende gebeurtenissen op je website kunt meten. Deze gebeurtenissen omvatten onder andere het klikken op een telefoonnummer, het gebruik van de contactknop, en het plaatsen van een bestelling. De tool biedt een gebruiksvriendelijke interface om tags voor websiteanalyse, conversietracking en remarketing eenvoudig toe te voegen en bij te werken, zonder dat je de code van je website hoeft aan te passen. Je kunt verschillende soorten tags instellen, zoals voor Google Analytics, Google Ads, en Facebook Pixel. Daarnaast kun je specifieke triggers definiëren die bepalen wanneer deze tags worden geactiveerd, waardoor Google Tag Manager een onmisbare hulp wordt.

Google Tag Manager maakt het een stuk eenvoudiger om je website te beheren. Je hoeft niet steeds de code van je website aan te passen als je iets wil veranderen aan de tags. Dit bespaart tijd en vermindert de kans op foutjes, vooral als je niet zo technisch bent. Ook zorgt het ervoor dat het beheren van je website tags netjes en overzichtelijk blijft, wat heel handig is voor goede digitale marketing.

Om goed samen te werken en alles uit je digitale marketing te halen, is het handig om anderen toegang te geven tot je Google Tag Manager account. Hieronder vind je een duidelijk stappenplan dat je helpt om op een veilige en effectieve manier toegang te verlenen tot je account. Dit stappenplan zorgt ervoor dat je de toegang goed kunt beheren.

Google Tag Manager – Gebruiker toevoegen

  • Klik vervolgens op [Gebruikersbeheer].

  • Klik rechtsboven op de blauwe plus en selecteer [Gebruikers toevoegen]

  • Voeg hier vervolgens het e-mailadres van jouw specialist toe. Je zal een bevestigingsmail ontvangen zodra deze stap gelukt is.

  • Klik bij [Containerrechten] op [Alles instellen], en selecteer onder [Accountrechten] het vakje [Beheerder]. Zo kunnen wij Tag Manager correct instellen. 

  • Klik rechtsboven op de blauwe button [Uitnodigen]

  • Het is gelukt om jouw Google Tag Manager account met ons te koppelen!

Online Adverteren
Er is meer dan 200% omzet groei gerealiseerd binnen 3 jaar tijd
Vos Koffie
Zoekmachine Optimalisatie
De totale zichtbaarheid is met ruim 200% gestegen
Tintstore
Google Ads
Een stijging van maar liefst 380% op onze online aanvragen
Regel je subsidie

Ik help jouw bedrijf naar de top!

Igor, Online marketing consultant
Doe binnen 2 minuten onze gratis online groei analyse en kijk hoe we samen jouw doel kunnen bereiken!